30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes

Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj organizira 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes (Francuska Republika). Hodočašće će se održati od 21. do 28. svibnja 2024. godine i bit će uključeno u 64. međunarodno vojno hodočašće (64. PMI).

Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj, a u okviru planiranih zajedničkih aktivnosti Ministarstva i udruga iz Domovinskog rata za 2024. godinu, organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata na ovom hodočašću.

Svjedočanstva onih koji su imali čast sudjelovati na ovom hodočašću više su nego iznimna. Svjedoče o tome kako nam je važna “duhovna hrana”. Osim toga, druženja su neponovljiva, a put, premda iznimno dug i naporan, ostaje u lijepom sjećanju jer se i putem, u autobusu, družimo, veselimo, razgovaramo, pjevamo, razmjenjujemo hranu i radujemo iskustvu prema kojem idemo.

Članovi Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Splitsko-dalmatinske županije imaju čast i ove godine sudjelovati na ovom hodočašću.

 

 

 

Povezane objave

Skip to content