32. obljetnica ustrojavanja 3. bojne 4. gardijske brigade Pauci

1. lipnja 2023. u Imotskom je svečano obilježena 32. obljetnica ustrojavanja 3. bojne 4. gardijske brigade Pauci. Obljetnicu je svojim dolaskom podržao Ministar hrvatskih branitelja Tomo medved.

“Ljubav prema domovini snažno je utkana u hrvatske branitelje i raduje me da je i danas itekako prisutna u kolektivnoj svijesti našeg naroda činjenica da su hrvatski branitelji najzaslužniji za slobodu koju imamo”, poručio je ministar Medved.

Uz članove obitelji poginulih branitelja, ratne zapovjednike i pripadnike Imotske bojne, prigodnom programu nazočili su predstavnici udruga, grada Imotskog i drugih gradova i općina, saborski zastupnici, izaslanici ministra obrane i načelnika Glavnog stožera OSRH te gradonačelnik Imotskog.

Počast poginulim i nestalim braniteljima i braniteljicama odana je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja na Topani. Potom je služena misa u Crkvi sv. Franje, predvođena imotskim župnikom i gvardijanom fra Zoranom Kutlešom.
Nakon svete mise upriličeno je druženje pripadnika nekadašnje Bojne Imotski Sokolovi s gostima i uzvanicima.

“Danas iskazujemo zahvalu poginulim pripadnicima Imotske bojne, koji su nas trajno zadužili i zbog kojih danas živimo u slobodi. Raduje me uvijek ovdje u Imotskom sresti veterane 3. bojne 4. gardijske brigade, 115. brigade  i sve naše branitelje, čuti njihova promišljanja, ohrabriti ih glede izazova s kojima se danas susrećemo, informirati ih o svemu što radimo u Vladi i Ministarstvu hrvatskih branitelja i zahvaliti im na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu”, kazao je tom prigodom ministar Medved.

“Domoljublje je i danas prisutno kao i prije 32 godine. Stariji smo i iskusniji, ali ljubav prema domovini je snažno utkana u hrvatske branitelje i raduje me da je i danas itekako prisutna u kolektivnoj svijesti našeg naroda činjenica da su hrvatski branitelji najzaslužniji za slobodu koju imamo, a nama u Vladi su inspiracija i nadahnuće u donošenju svih odluka i provođenju svakodnevnih aktivnosti, uvijek svjesni činjenice da su hrvatski branitelji i Domovinski rat taj snažni temelj na kojem počiva samostalna i suverena Republika Hrvatska”, poručio je Medved.

Foto: Grad Imotski

Povezane objave

Skip to content