Čestitka povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice VRO Oluja

Obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja!

Kao što je ministar Medved rekao: “Naše domoljublje i snaga zajedništva vodili su nas do konačne pobjede, a kruna te pobjede je vojno-redarstvena operacija Oluja. Naša zastava na vrhu kninske tvrđave označila je ostvarenje povijesnog sna hrvatskog naroda – slobodnu Hrvatsku. Za taj san ginuli su najhrabriji hrvatski sinovi, svima njima zahvaljujemo na žrtvi za domovinu, a posebno se prisjećamo hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u Oluji – oni su naše trajno nadahnuće.”

Hvala svakom branitelju i svakoj braniteljici, svakom članu obitelji branitelja, svakom tko je bio spreman žrtvovati se za slobodu i neovisnost naše domovine. Sve što danas imamo i živimo možemo zahvaliti našim braniteljima i hrvatskom narodu koji nije odustao od svog sna o neovisnosti i slobodi, žrtvama usprkos. Na današnjim je generacijama da naslijeđeno čuvaju i izgrađuju.

“Neka se Lijepom našom ponosno zavijore hrvatske zastave. Budimo ponosni i dostojno proslavimo krunu svih naših pobjeda, u mislima na sve koji nisu dočekali ovaj dan, a kojima smo vječno zahvalni za našu slobodu i neovisnost.” – rekao je ministar T. Medved.

Image by Jure Orlić from Pixabay

 

Povezane objave

Skip to content