U sklopu projekta „Da se ne zaboravi 2022.“ , uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Splitsko-dalmatinske županije organizirala je izlet članova Udruge i članova njihovih obitelji u Vukovar.

Posjetili smo Vukovarski toranj, jedan od najupečatljivijih simbola obrane Vukovara u Domovinskom ratu. Posjetili smo i spomen obilježje pogibije heroja Domovinskog rata Blage Zadra. Također smo obišli muzej u vukovarskoj vojarni i sudjelovali na edukativnom predavanju časnika HV, zajedno s delegacijom Hrvatske vojske.

Uslijedio je posjet Ovčari gdje smo zapalili svijeće, poklonili se i pomolili za sve stradale hrvatske branitelje Vukovara.

Ovom posjetom ostvarili smo željeni cilj: posjet hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji Vukovaru budući da mnogi među nama nisu bili u mogućnosti posjetiti Vukovar i sva ona mjesta koja simboliziraju otpor Vukovaraca i svih drugih branitelja Vukovara.

Ne želimo da se zaboravi taj važan dio hrvatske povijesti i žrtva koju je Vukovar podnio za slobodu svog grada i cijele Hrvatske.

Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Splitsko-dalmatinske nastavit će provoditi ovaj i slične projekte. Vukovar i branitelji zaslužuju da se njihova žrtva za domovinu ne zaboravi, da generacije koje dolaze budu upoznate s ne tako davnom prošlošću svoje zemlje i cijenom slobode koju danas uživamo.

Ovaj izlet uvod je u Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kojeg obilježavamo 18. studenog  svake godine.

 

 

Povezane objave

Skip to content